zaterdag 22 december 2012

de weggooitest

ik deed de weggooitest. Deze test ging na hoeveel eten in verspil door weg te gooien. Mijn resultaat kan u hieronder lezen

Oei! Op basis van deze test gooit u meer voedsel weg dan we gemiddeld doen in Nederland. En waarschijnlijk is dit meer dan u van uzelf denkt! Gemiddeld gooit de Nederlander jaarlijks ruim 40 kilo goed voedsel in de afvalbak. Dat kost gemiddeld 150 euro per jaar. Voedselverspilling is een vorm van energieverspilling. Voordat een maaltijd bij u op tafel staat, hebben de ingrediënten vaak al een lange weg afgelegd. Producten worden geteeld, vervoerd, bewerkt en verpakt. Dit kost allemaal energie. Als u een bruikbaar product uiteindelijk weggooit, is dat allemaal voor niets geweest. Weggooien is zonde, want eten is om op te eten.
Voedselverspilling kent vele kanten. Let bijvoorbeeld tijdens het koken op dat u niet meer kookt dan de eters op kunnen. Twijfelt u of een maaltijd genoeg zal zijn, maak dan wat extra van iets dat u kunt bewaren en de volgende dag op kunt eten. Om goed inzicht te krijgen in wat u allemaal weggooit, raden wij u aan het Invulformulier Voedselverspilling te downloaden. Hierop houdt u twee weken bij wat u aan eten weggooit, vervolgens rekenen wij voor u om hoeveel kilo dit op jaarbasis is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten