donderdag 3 januari 2013

natuur en verschillende culturen

Boeddhisme
Deze afbeelding staat symbool voor de visie dat de boeddhisten hebben over onze aarde en de natuur. Ze hechten namelijk heel veel belang aan de natuur en zien de mens als een onderdeel van de aarde. Ze vinden dat de mens de aarde heel veel schade aanricht en dat we er beter voor zouden moeten zorgen. Want ze hebben als mening dat de aarde niet van ons is en dat we ze nog lang moeten gebruiken en er dus extra zorg voor moeten dragen.


christendom
 


 
De natuur staat ook wel centraal in het christendom, want heel veel verhalen in de bijbel gaan over natuur. Denk maar aan het scheppingsverhaal.
De mens heeft de aarde gekregen van God en moet er zorg voor dragen. Maar dit staat in contrast met de werkelijkheid want vele mensen willen over natuur heersen waardoor ze de aarde meer schade aanrichten.
Wij mensen zouden zorg moeten dragen zodat de wereld nog goed blijft ook voor de generaties na ons.
 
hindoeïsme
 
 
In het hindoeïsme is respect voor de natuur heel belangrijk. Deze cultuur gelooft zelf dat sommige dingen een ziel hebben zoals bv. bomen, bergen. Ze vinden dat er aan de dieren en andere elementen van de natuur geen vernieling mogen aangebracht worden. Vooral de koe is voor de hindoes heel belangrijk. Zij beschouwen de koe als een heilig dier.




 
 
 
 
 
Jodendom
 
 
Jahweh is de God van de Joden. Zij geloven dat hun God hen de natuur heeft geschonken. Ze mogen de natuur gebruiken, maar enkel op een positieve manier. Wanneer ze de natuur vernieling aan doen zal God hen ook straffen. De natuur is dan ook een middel om te straffen, denk maar aan natuurrampen, vervuiling,...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten